Recept
Krämig het fläskfilégryta (4 port)
1 st fläskfilé 3 msk fryst persilja
5 st färska champinjoner 4 dl grädde
1 st gul lök 2 dl creme fraise
1 paket bacon 1 burk creme fraise chilipeppar
1 st grön paprika 1 msk soja
1 st röd chili salt o peppar
Skär fläskfilén i skivor. Salta o peppra. Hacka lök, svamp, chili, bacon och paprika, och
stek allt utom paprikan, tills baconet är genomstekt. Lägg blandningen åt sidan.
Stek köttbitarna på hög värme, tills de fått färg. Lägg i ugnsäker form. Häll grädde, creme fraise och
persilja i stekresterna. Koka upp. Lägg baconblandningen på köttet. Lägg på paprika och häll över såsen.
Låt stå i ugn 200 gr. ca 15 min.
Servera med pressad eller kokt potatis.
Vintips: Ramon Bilbao Tempranillo nr 6698 endast 57kr.
Saffranskyckling med räkor (4 port)
½ grillad kyckling
½ kg räkor med skal
½ påse med saffran + 1 pressad vitlök; fräs i smör i gryta
Rör i kyckling och räkor. Tillsätt övriga ingredienser;
2 dl creme fraiche
½ dl vitt vin
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
½ krm cayennepeppar
Koka 2 min. Strö över färsk basilika och marinerade soltorkade tomater i strimlor.
Servera gärna med pasta eller ris!
Vinförslag: Saint Clair Pinot Noir nr 16015 99 kr