Recept

 

Krämig het fläskfilégryta (4 port)

1 st fläskfilé                                       3 msk fryst persilja                               

5 st färska champinjoner                   4 dl grädde

1 st gul lök                                         2 dl creme fraise

1 paket bacon                                    1 burk creme fraise chilipeppar

1 st grön paprika                                1 msk soja                              

1 st röd chili                                         salt o peppar

Skär fläskfilén i skivor. Salta o peppra. Hacka lök, svamp, chili, bacon och paprika, och

stek allt utom paprikan, tills baconet är genomstekt. Lägg blandningen åt sidan.

Stek köttbitarna på hög värme, tills de fått färg. Lägg i ugnsäker form. Häll grädde, creme fraise och

persilja i stekresterna. Koka upp. Lägg baconblandningen på köttet. Lägg på paprika och häll över såsen.

Låt stå i ugn 200 gr. ca 15 min. 

Servera med pressad eller kokt potatis.

Vintips: Ramon Bilbao Tempranillo nr 6698 endast 57kr.

 

 

Saffranskyckling med räkor (4 port)

½ grillad kyckling

½ kg räkor med skal

½ påse med saffran + 1 pressad vitlök; fräs i smör i gryta

Rör i kyckling och räkor. Tillsätt övriga ingredienser;

2 dl creme fraiche

½ dl vitt vin

1 msk tomatpuré

1 tsk salt

½ krm cayennepeppar

 

Koka 2 min. Strö över färsk basilika och marinerade soltorkade tomater i strimlor.

Servera gärna med pasta eller ris!

Vinförslag: Saint Clair Pinot Noir nr 16015  99 kr 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.